Ha eddig nem volt bátorságod kipróbálni ezen edzésformákat, vagy sokalltad érte a pénzt, most itt az alkalom!

Mi az a funkcionális tréning? Miért az egyszerű a nagyszerű?

Napjainkban egyre jobban hódít a funkcionális tréning. Az a fajta edzésmódszer, melynek gyakorlatai a mindennapi életből vett mozdulatokból építkeznek. Jöhet a húzódzkodás a játszótéren, fekvőtámasz a kerti padon, a használható eszközök végeláthatatlan sorával. Ennek az egyszerűségnek az egyik legújabb képviselője a CrossTraining, mely egy funkcionális köredzés ami a TRX, Kettlebell és a Crossfit elemeiből lett összeállítva.

A TRX edzés egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, mellyel erődet, egyensúly-érzékedet, hajlékonyságodat, valamint az úgynevezett “core” izmok stabilitását egyaránt fejleszteni tudod.

Egyszerű, gyors, praktikus, hatékony! Ez a CrossTraining! A fittségi állapot nem számít, bárki elkezdheti! 

Ki gondolta volna jó pár évvel ezelőtt, hogy majd az amerikai haditengerészet elit alakulata fejleszti majd ki a világ egyik leginnovatívabb fitnesz eszközét, a CrossTraining edzést? Ennek a különleges találmánynak az egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerre több izmot dolgoztathatunk meg vele méghozzá a saját testsúlyunk segítségével.

Milyen a CrossTraining felépítése?

 

A CrossTraining egy funkcionális köredzés, ami a TRX, Kettlebell és a Crossfit elemeiből lett összeállítva, amely hevederekből és fogókból áll, általában falra erősítik. Állítható a magassága, ezzel pedig a nehézségi fokozata. A saját testsúlyunkat használva valóban tokától a bokáig megdolgoztat bennünket ez a felfüggesztéses módszer, nagyon sok feladat elvégzésére alkalmas, az edzőtermi izolált gyakorlatokkal összehasonlítva a CrossTraining több izomcsoportra koncentrál egy időben – magyarázza Csapó Anita, a Nita Health Center trénere.