A Pilates egy olyan edzésforma, amely az alaperő fejlesztésére, a testtartás javítására, valamint a rugalmasság és az egyensúly javítására összpontosít. Joseph Pilates fejlesztette ki a 20. század elején, és világszerte népszerűvé vált. A pilates gyakorlatok lassú, ellenőrzött mozdulatokat foglalnak magukban, amelyek meghatározott izomcsoportokat céloznak meg, gyakran speciális eszközökkel, mint például a Pilates reformer, a Cadillac vagy a szék.

A Mobility tréning viszont olyan gyakorlatokra vonatkozik, amelyek célja az ízületek mozgékonyságának, rugalmasságának és mozgásterjedelmének javítása. Olyan mozdulatokat foglal magában, amelyek próbára teszi a test szabad és gördülékeny mozgását, gyakran a csípőt, a vállat, a gerincet és más ízületeket célozzák meg. A Mobility edzés jótékony hatással van a sportteljesítményre, csökkenti a sérülések kockázatát és javítja az általános fizikai funkciót.

A Pilates és a Mobility edzés kombinálva hatékony módja lehet az általános erő, hajlékonyság és mobilitás javításának, valamint a sérülések kockázatának csökkentésének. A pilates gyakorlatok módosíthatók úgy, hogy bizonyos mobilitási célokra összpontosítsanak, mint például a csípő vagy a gerinc mobilitásának javítása, míg a Mobility edzés beépíthető a Pilates gyakorlatba az általános előnyök fokozása érdekében.